„Ha pedig egy férfi- vagy nőtestvérnek nincs rendes ruhája, és nincs meg a mindennapi eledele, és közületek valaki ezt mondja nekik: 'Menjetek el békességgel, melegedjetek meg, és lakjatok jól', de nem adjátok meg nekik, amire szüksége van a testnek, mit használ az?” Jakab 2:15-16

Bizonyára a kedves olvasóval is előfordult, hogy kétes alakok, hajléktalanok -boros flaskával a zsebükben - állították meg az utcán, vagy kopogtak be a autója ablakán pénzt kéregetve maguk vagy „beteg” családtagjaik nevében.  Ott motoszkál bennünk a kérdés: Adjak, vagy ne adjak neki? Isten a szegények iránti irgalmasságra tanít. De ott a zsebében a bor. Tényleg igaz, hogy szegény, vagy csak pénzkéregetésre kényszerítik? Most mit tegyek? Remélem e rövid kis bemutatkozó elolvasása után meglesz a válasz.

Mit is tehetsz, ha felkeltettük kíváncsiságodat?

 

TámogatásAz első és legfontosabb:

Imádkozz a szolgálatért: a szolgálócsoport kitartásáért, az egységért, Isten vezetéséért... Szeretnénk bővíteni a szolgálatot, de ehhez nagyobb helységre és több adományra, önkéntesre van szükségünk.

Közvetlen segítés:

  • Konyhai munka: ételek előkészítése és felszolgálása.
  • A hajléktalanokkal való személyes beszélgetésekben való részvétel.
  • Szívesen fogadunk kimosott, tiszta, s lehetőleg nem divatjamúlt ruhákat, cipőt, valamint tartós élelmiszert is.

 Anyagi támogatás:

Szükségünk van az anyagi áldásra is, a meglévő pénzünk bölcs felhasználására és újabb támogatók, források megtalálására.

Szolgálatunk anyagi támogatását a Gyülekezet közvetlenül erre a célra nyitott bankszámlájára való átutalással teheted meg:
K&H Bank 10400126-00028083-00000009 (számla elnevezése: Golgota Keresztény Gyülekezet HM adományi)

TámogatásKapcsolat:

Jelentkezni tudsz: konkrét feladatra  Kapitány Edinánál a 06-20-293-4422-as számon, vagy küldj egy e-mailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, és értesítünk a lehetőségekről. Egyszer talán közösen tudunk szolgálni az elesettek felé.​

Visszatérve a bevezetőre: Adjak, vagy ne adjak?

Segíts a gyülekezet szolgálatában. Az itt dolgozók ismerik az utcán élőket, a valódi szükségleteken segítenek.

Imádkozz értünk, ha van lehetőséged, gyere szolgálni közénk, vagy adománnyal, anyagilag támogathatod a szolgálatot. Legközelebb ha valaki megállít, hogy pénzt kérjen, már mondhatod is:

'A NEKED szánt „adományomat” már elküldtem a Vörösmarty 17-be. Menj, és ott segítenek neked!'

Ha megvan a Te személyes válaszod, akkor tedd meg!

 

Köszönjük támogatásukat:

Magyar Élelmiszerbank Egyesület
CEU
Tesco
Golgota Szeretetszolgálat
Caola
Szobi
Szikrai Borászati Kft.
Óbudai Sütőipari Zrt.

Köszönünk minden névtelen és személyes támogatást, amit az elmúlt időszakban kaptunk, mind az anyagi, mind a személyes segítséget!